MANLLEU VIU EN UNA INTOLERABLE INSEGURETAT CIUTADANA


 

 

Un pis ocupat crema en ple Manlleu, poc abans que els seus ocupants siguin desallotjats. Tothom sap qui controla la màfia de les ocupacions locals. Un delicte més que s'uneix a una llista que no para de créixer cada dia i de la qual ningú és capaç d'intuir un final.

Uns dies abans milers de manlleuencs s'havien reunit en la plaça major per a protestar contra la inseguretat ciutadana. Un primer símptoma que la població no està disposada a continuar sofrint submisa i en silenci aquesta xacra. És un primer pas important.

 

El que passa a Manlleu és el mateix que està passant en moltes ciutats d'Europa occidental. L'arribada massiva d'immigrants comporta una ruptura sociològica, una pèrdua de seguretat ciutadana, la deterioració de la convivència i la creació d'un conflicte intern que cada vegada s'anirà aguditzant més. Vull recordar les imatges que es van fer virals per les xarxes socials durant la pandèmia en les quals joves magrebins que anaven pel carrer sense respectar cap de les normes sanitàries, insultaven a les famílies catalanes que eren als balcons de les seves cases.

 

No obstant això una cosa fonamental diferència a Manlleu de les ciutats europees afectades per la immigració massiva i la inseguretat. En aquestes la població vota massivament a partits que fan de la defensa de l'europeu autòcton contra la violència immigrant l'eix de la seva acció política. A Manlleu els vots van per als partits que han permès que estiguem envaïts per la delinqüència i ocupat per la inseguretat, i en aquest cas particular amb un impresentable i mentider borratxo al capdavant de l'alcaldia.

 

No n'hi ha prou amb manifestacions ciutadanes, és molt més el que necessita Manlleu per a tornar a ser una ciutat tranquil·la i habitable.