EL CAGATIÓ CONTRA EL COSMOPOLITISME.


Aquests dies de Nadal, ho són de família, recolliment, llar, records, regals, alegria compartida, i també ha de ser-ho d'identitat.
Els estàndards mundialistes a través dels seus potents mitjans de comunicació intenten imposar-nos models de vida globalitzats, la seva cultura única mundialista que afecta a tot des de l'alimentació, a la música, passant també per les celebracions. Es pretén convertir al nadal en la festa del consum mundial, llevant-li tot significat, tota referència, tota sinceritat, tot i per descomptat, tota forma local   d’arrelament i de celebració ancestral.

Aquest Nadal globalista del Papa Noel de la Coca-Cola convertit-la  en icona mundial, ha de ser contestada per cadascun de nosaltres, i ha de fer-se, fent-nos forts en la nostra identitat i en els nostres costums. Afortunadament els catalans, que sempre hem valorat i conservat el propi com a tresors que no deixarem que ens arrabassin, hem conservat molts ritus i costums propis d'aquests dies, i sens dubte el més important i  més simbòlic de tots és el Cagatió, la forma que tenim els catalans de celebrar aquestes festes de la renovació de la llum i el foc comuns a tota Europa.
Per això us convido a buscar al Cagatió al bosc, portar-lo a casa, donar-li de menjar i picar fort la nit vella del 24 o el dia de Nadal perquè ens porti els regals, renovant l'ancestral ritu català, picarem amb força, d’això va també la nostra ancestral identitat.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans.