RIPOLL: POLÍTICA I SIMBOLISME.


Ripoll és el bressol de Catalunya, el seu Monestir és la imatge dels inicis de l'aventura històrica del nostre poble; en ell està enterrat Guifré el Pilós, pare de la nostra nació. Per tot això el simbolisme de Ripoll en l'imaginari col·lectiu català és permanent i apel·la a la nostra essència com a nació i poble. Nació i poble que -convé recordar-ho-, es va estendre gràcies a la conquesta per les armes i la repoblació demogràfica de territoris que estaven sota domini musulmà.

La immigració, la islamització i la conseqüent extensió del gihadisme, han intentat convertir a Ripoll en un anti-símbol, en l'oposat al que sempre ha estat, en l'ombra del que no volem que es converteixi. A Ripoll van ser "educats" els nens-terroristes que van atacar Barcelona causant desenes de morts; els imants de la seva mesquita -l'actual i l'anterior- han justificat i encoratjat l'islamisme radical; les famílies dels nens-terroristes, els declaren públicament herois.

Unit a això tenim la patètica covardia i la impresentable claudicació d'un Ajuntament indigne, que no sap com enfrontar-se a la comunitat musulmana i ha autoritzat a que l'àrab s'ensenya a les escoles de Ripoll. En el bressol de la catalanitat.
Tot això no és tolerable, tot això és una ofensa política i simbòlica a Ripoll i al conjunt de la nació catalana. Com que no és tolerable, no ho tolerarem, i com l'única forma de canviar realment les coses és la política, presentarem una candidatura per a les eleccions municipals del proper mes de maig. És política, però és alguna cosa més, és la lluita pels nostres símbols, per la nostra identitat i per la nostra nació. No permetrem que ens facin malbé arruïnant tot el que som.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans.