DIADA: COMENÇA EL CURS POLÍTIC 2016-17.Amb la celebració de la Diada i els diversos actes convocats en relació a aquesta històrica data, comença el curs polític català 2016-17.

Com sempre el curs polític ha començat amb grans mobilitzacions seguides de promeses incomplertes, que en aquesta ocasió han estat més desconcertants que mai. El dia després de la celebració de la "darrera Diada abans de la independència", l'esmunyedís president Puigdemont, ha dit que se celebrarà un referèndum pactat, "si és factible". Aquesta afirmació -a més d'una burla i una falta de respecte als catalans mobilitzats en la Diada-, suposa una -altra- rebaixa en les afirmacions del Govern de JxS: s'ha passat del RUI (és a dir unilateral i per tant no pactat ) a un referèndum pactat "si és factible"; doncs la resposta ens la donem nosaltres senyor Puigdemont: el referèndum pactat, no és factible, tal com li ha contestat Espanyes unes deu mil vegades. I ara també volem preguntar-li, ¿com va a aconseguir la independència? Perquè li recordem que és en el present curs polític quan es compliran els 18 mesos promesos; a més vostè ha anunciat que la Diada del 2017 serà "no de reivindicació, sinó de celebració": guardem les seves paraules per llavors-. El vicepresident Junqueras, ha sortit al pas dient que "els catalans han de votar abans de l'estiu" -però sense dir exactament què i amb quines conseqüències.

Molts som els que temem que aquest curs polític, serà en el qual es destapi la gran estafa “procesista” de JxS-PDC-ERC-CUP, molt ens temem que a la Diada de 2017 no serem independents -Algú s'atreveix a apostar alguna cosa? - i és llavors quan el poble català haurà de decidir si continua donant suport a mentiders patològics, si segueix aguantant enganys i burles, o si s'aixeca amb dignitat i condemna als culpables (PDC, ERC, CUP) a l'ostracisme electoral.
Sens dubte una altra circumstància de la Diada que cal ressaltar és la decisió d’ANC de celebrar un acte a Salt, per reivindicar el que anomenen la "Catalunya de tots" ... acte en què "tots els nous catalans" han brillat per la seva massiva absència. Una altra de les estupideses d’ANC, que es destapa com a mentida absurda, estúpida i infantil. I a ells, als que juguen a la integració forçosa i a obrir les portes a pseudo-refugiats, mentre neguen ajudes als catalans, són als quals també caldrà demanar explicacions de tot això

Per a nosaltres l'objectiu del curs 2016-17 és clar: seguir construint una força nacionalista a Catalunya, com les que triomfen i avancen a tot Europa. El nacionalisme català ha estat destruït per PDC i ERC per substituir-lo per un "procesisme de tots", buit i construït sobre mentides.

Des d'aquí fem una crida a tots els catalans disposats a defensar la nostra terra, la nostra gent, el nostre futur, la nostra identitat i la nostra dignitat a unir-se a la nostra lluita. 
Catalunya necessita nacionalisme. 
Catalunya necessita SOM Catalans.


Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans.