INSEGURETAT EN ELS NOSTRES TRENS DE RODALIES.Renfe!, resulta que viatjar amb tren és actualment i des de fa uns anys, degut a l'augment de la immigració, un repte. Apallissen a una dona, 4 moros de turno, ningú fa res però tothom s'ho mira. Busques al revisor o algú de seguretat, els trobes i et demanen si a la senyora l'estant picant molt fort!! Aquesta és la reacció.

Insults, et busquen amb la mirada buscant brega, baixen la palanca d'emergència i fa parar el tren, li dius el revisor i diu: que són "criaturades".No són criaturades, és delinqüència, i no la volem. Exigim una resposta a l'alçada de la situació per poder aturar-la i no sotmetre'ns a viatjar amb por i amb aquest greu grau de violència. 

Arrel d'aquesta amenaça real, els ciutadans han demanat ampliar horaris d'autocar ja fa uns anys i és molta la gent que va de Vic a Barcelona amb aquest transport ara. Així ho decideixen al ser conscients del greu perill que corren ja que no donen solucions a les denúncies manifestades pels viatgers del tren.
SOM Catalans recolza aquesta iniciativa de servei amb autocar, però anima i fa una crida a denúnciar en massa u conjuntament aquesta situació per tal de que ho aturin.

Ester Gallego, 
Presidenta de SOM Catalans