PUIGDEMONT I JUNQUERAS RENUNCIEN A LA DUI I A LA INDEPENDÈNCIA.Carles Puigdemont, ha declarat que renuncia a la DUI, entenguem en tot el seu significat l'afirmació del nou president de Catalunya: Puigdemont renúncia a la independència. Perquè renunciar a la DUI és renunciar a proclamar-la ara i és també renunciar a proclamar-la al final de l'anomenat "procés constituent" -nou eufemisme per mantenir l’enganyós procés: perquè en tots dos casos la declaració d'independència seria igualment unilateral. Es pot creure el que cadascun vulgui però si la intenció és entendre  que entengui, que les declaracions de Puigdemont diuen exactament això, la renúncia a la independència de forma unilateral.

Catalunya, només té dues maneres d'aconseguir la independència: un de forma unilateral -al qual ja hem vist que Puigdemont ha renunciat-; i un altre de manera bilateral, és a dir que aquesta independència no sigui proclamada de forma unilateral sinó que sigui proclamada alhora per Catalunya i Espanya. Descartada la primera opció, Puigdemont  pretén fer-nos creure que la segona és possible, sincerament ens està prenent per tontos.

Puigdemont ha exposat com el principal motiu per a la renúncia a la independència unilateral, que en les eleccions del 27 de setembre, l'independentisme només va aconseguir el 48%, és a dir assumeix la mentida oficial espanyola -que també va assumir la CUP la mateixa nit de leseleccions- donant per unionista tots els vots de CSQP i UDC -cosa que tots sabem que és fals- i donat com a bo el boicot de l'Estat al vot dels catalans residents a l'estranger.

Les ambigüitats i les reculades sobre la independència no vénen només per part de Puigdemont, també el nou vice-president del govern, Oriol Junqueras - fins al moment un actor més aviat passiu del procés- en les seves primeres declaracions com a vicepresident que ha afirmat que el termini de 18 mesos -aquesta promesa electoral amb la qual es va presentarJxS- és un termini "aproximat", i que la seguretat de la independència -una altra de les seves promeses electorals- no és tal, perquè "hi ha moltes dificultats", encara que això sí promet "intentar-ho".

El que no sembla ser tan "aproximat" és el termini de quatre anys durant el qual els diputats espanyols de Dill i ERC estaran cobrant al Congrés, i que tindran grup propi gràcies al suport del PSOE, així de inofensius per a Espanya se'ls considera .

Aquesta no serà la legislatura de la independència, sinó del frau a Catalunya. JxS i la CUP no aconseguiran la independència, ni saben com fer-ho, ni volen realment fer-ho. Catalunya entrarà en una nova fase política, i per a aquesta nova fase serà vital la irrupció a les institucions d'un partit allunyat de les mentides, de la corrupció, de les polítiques suïcides sobre immigració, del complex multicultural, de les privatitzacions neo-liberals, del disbarat “chavista”; en definitiva un partit per als catalans i pels  catalans, un partit com els que ja existeixen i triomfen a molts llocs d'Europa, el partit que estem construint: SOM Catalans.

Ester Gallego,
Presidenta de SOM Catalans