2016: DIGNITAT.Passats els festejos i les celebracions, Catalunya s'enfronta a un nou any que es presenta com a decisiu en el polític. Un nou any que no hem de permetre que es converteixi en un altre de mitges veritats, d'absència de decisions importants, de tolerància amb la corrupció i de renúncies i més renúncies al nostre ésser com a nació catalana.

El poble català, que tant s'ha mobilitzat, que ha demostrat el seu ferm desitg de llibertat, que ha reclamat la independència a cada racó del nostre país, no mereix més promeses buides, més plans sense un final clar, més mentides electoralistes. Perquè el poble català mereix respecte i dignitat i això passa per dir prou. Cal dir prou i assenyalar clarament els corruptes, cal dir prou i afirmar que CUP és un partit contrari a la independència de la nostra nació, cal dir prou i proclamar que ni DiLl ni ERC van al Congrés espanyol a negociar la independència ( és ridícul pretendre això) sinó a mantenir les seves prebendes, i cal dir prou ja i exigir a JxS un pla clar i compromès de com arribar a la independència en 18 mesos, perquè fins ara encara no han dit ni una paraula concreta al respecte.

No comença bé l'any amb el ridícul anunci  d’ANC d'una "vaga de fam" d'un dia, això no és una vaga de fam sinó una burla i un ridícul internacional, que dóna la idea del grau de "compromís" i "sacrifici personal " que tenen els dirigents de l'ANC; tan disposats a vendre samarretes a bon preu en les multitudinàries manifestacions a què han assistit milions de catalans. Això no és dignitat, és ridícul i Catalunya pot fer tot menys el ridícul internacional.

No vull tancar aquest article sense fer esment a un dels més greus perills que amenacen amb acabar per sempre amb Catalunya i la seva identitat: la immigració massiva i la islamització. I ho faig assenyalant la covardia i la complicitat de CDC i ERC en aquesta invasió, partits acomplexats i sempre disposats a renunciar a tot el que sigui "nacionalisme català" per realitzar el seu absurd projecte de "nou país" ple de "nous catalans". Catalans, dignitat, aquesta terra és nostra i sobre ella construirem el futur de catalanitat i llibertat. 

Ester Gallego.
Portaveu de SOM Catalans.