GABRIEL RUFIÁN UNA INSULTANT ESTAFA POLÍTICA."Jo personalment no em defineixo com a independentista", és la sincera declaració de Gabriel Rufián, el candidat, amb aires de tele- màrqueting barat, que ERC presenta a les eleccions espanyoles. A nosaltres no ens sorprèn, ja vam dir que començava amb allò de "nacionalista no independentista", i s'acaba amb sent la "republicà no independentista", la propera, evitant sempre el terme català, per  parla de "país nou" i de "República de tots". Les paraules "català i nacionalista" espanten aquesta paròdia de partit en què s'ha convertit ERC.

El que tampoc sembla ser Rufián és massa ètic a l'hora de cobrar l'atur, i és que aquest personatge, típic de la picaresca espanyola, ha vingut a la política simplement a buscar la seva poltrona, i el seu sou al Parlament espanyol, on - diu amb tota la poca vergonya que anirà a lluitar per la independència de Catalunya. Ho dic engany i picardia.

Per si algú té encara dubtes sobre el que és Esquerra (abans ERC), aquesta setmana el mateix Rufián ha declarat en un acte destinat a captar el vot de sud-americans, musulmans i tota mena d'immigrants que Esquerra vol "un país per a tothom, parlin la llengua que parlin ", és a dir un país per als que ni tan sols vulguin fer l'esforç d'aprendre la nostra llengua. Diguem-ho clar Esquerra és un partit que ha triat posicionar-se contra la llengua catalana i contra la identitat catalana.

Què va ser del partit d'Heribert Barrera, del partit en el qual molts nacionalistes catalans militem en els anys 80? Una estafa ridícula i patètica amb vídeos electorals en què Marta Rovira, surt com la Princesa Leia (¿no era republicana?), No cal dir més.

ERC no és ni nacionalista ni independentista, per tant Ni un vot nacionalista ni independentista a aquesta ERC.


Ester Gallego,
Presidenta de SOM Catalans