FRANCESC HOMS, UN CANDIDAT SENSE CREDIBILITAT."Pot ser que la cosa aquesta de la relació de Catalunya amb Espanya ho haurien d'acabar votant Tots els espanyols", paraules de Francesc Homs, candidat de Dil a les eleccions espanyoles. El ridícul i el desconcert que indiquen no poden ser més grans. És el desconcert del que fa servir la mentida i la demagògia com a base de la seva construcció política, cau en ridículs d'aquest tipus: d'una banda afirma que va al Parlament espanyol a negociar la independència i al cap d’una estona diu que el futur de Catalunya el decidiran tots els espanyols, el que significa no ja negar la independència sinó negar el dret a decidir d'aquest poble. Trist espectacle.

L'estratègia de la campanya d'Homs segueix sent la de la "puta i la Ramoneta", aquesta vegada amb un candidat poc creïble, incapaç de generar credibilitat, amb cap solidesa personal i amb gest que no inspira cap confiança.
Homs li és igual dir una veritat, mitja mentida o una mentida absoluta, tot s'hi val per tenir una poltrona a Madrid els pròxims quatre anys. Almenys podria tenir la decència de declarar que estarà "negociant" 18 mesos i en cas de no aconseguir la independència en aquestes
negociacions, dimitir del seu càrrec de diputat espanyol, però ni tan sols té valor i decència per això.

DiL tindrà mals resultats en les eleccions espanyoles, és la fi d'un cicle polític, la fi d'un cicle basat en la mentida i la falsedat. Només per tenir la cara dura de declarar que va al Parlament espanyol a negociar la independència, sense explicar com ho farà per forçar al Parlament espanyol a negociar, Homs no mereix tenir ni un sol vot nacionalista català. Catalunya ha de tenir més dignitat.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans