20D: TOTS MENTEIXEN.A pocs dies de les eleccions generals espanyoles, els partits que hi concorren a les mateixes, llancen les seves bateries de mentides, falsedats i demagògies, promeses que saben mai compliran. En el cas dels partits que es presenten a aquestes eleccions a Catalunya, el grau de demagògia sembla ser encara més gran, amb afirmacións realment vergonyoses que, al nostre parer, són un insult a la intel·ligència del votant.

Recentment Quim Arrufat (CUP) ha demanat el vot per a la sucursal catalana En Comú Podem, del partit espanyol Podem, que en boca del seu líder Pablo Iglesias, s'ha auto-definit com "la millor garantia perquè Catalunya segueixi a Espanya". Sense presentar-se a les eleccions, CUP ha aconseguit participar en aquest festival de mentides; les declaracions de Quim Arrufat demostren que CUP no és un partit independentista, i que la seva prioritat no ha estat aconseguir la llibertat de Catalunya, sinó imposar un model de societat d'inspiració comunista-chavista.

Pel que fa a En comú Podem, volem recordar als que es creuen que hi ha alguna possibilitat que Espanya celebri un referèndum legal sobre la nostra independència, que per a això, Podem, hauria de tenir una quantitat d'escons absolutament impossible d'aconseguir, i que en l'hipotètic cas d’aconseguir-la i tenir el govern d'Espanya, tota la campanya mediàtica realitzada per l'Estat espanyol governat per Podem, seria en contra de la independència de Catalunya, com ells mateixos han dit i repetit.

Ridícula, per la qual indefinida i buida de contingut, és la proposta federal del PSOE, sobre la qual encara no és capaç de respondre si es tracta simplement de canviar el nom de comunitat autònoma per federació sense més implicacions, però sobre la qual ha quedat clara que no reconeixerà ni a Catalunya com a nació, ni molt menys el nostre dret a decidir.

La demagògia també és la nota dominant en els dos partits que es presenten com pretesament independentista i que van formar part de la coalició, JxS, la que ens anava a portar a la independència en 18 mesos, ¿se'n recorden? Doncs ara es presenten per a ser diputats espanyols els propers 4 anys, una incoherència impossible de justificar, encara que ells intenten fer-ho amb arguments realment penosos.

Francesc Homs (CDC) ha tingut la cara dura de declarar que CDC va a Madrid a pactar la independència de Catalunya, una burla sense gràcia que mereix el nostre menyspreu per la falta de respecte que demostra al poble català. No senyor Homs, Madrid no negocia res (¿encara no s'ha assabentat?) I menys amb diputats autonòmics. Si aquesta estupidesa és tot el que CDC pot oferir per assolir la independència, tot el "procés" haurà estat una gran mentida. La tàctica del "plebiscit permanent" per mantenir les poltrones és realment menyspreable.

Per la seva banda Gabriel Rufián -recordem el seu passat comunista perquè després no hi hagi sorpreses com amb la CUP- omple els seus mítings de frases absurdes, irreals i incomplibles sobre el seu paper a Madrid. Senyor Rufián, vostè anirà a Madrid amb zero poder de negociar res ni de moure una sola coma de la política espanyola respecte a Catalunya, això sí cobrarà un gran sou els propers 4 anys (si 4, perquè no hem escoltat dir-li que si Catalunya s’independitza renunciarà al seu càrrec a Espanya), estem segurs que aquest sí és el motiu real que vostè encapçali la llista d'Esquerra a les eleccions espanyoles. Això és en el patètic que s'ha convertit el que va ser la ERC en què molts nacionalistes catalans militen fa anys.

Realment els que menys menteixen respecte a la seva posició sobre Catalunya són el PP i C 's, ells volen l'aniquilació política i cultural del nostre poble, i ni es molesten a dissimular-ho, clar això dóna molts vots entre els espanyols que odien a aquest poble , molts d'ells són residents a Catalunya.

El millor per al 20D, la "desconnexió": una aclaparadora abstenció demostraria la desconnexió del poble català amb Espanya i també amb la burla la mentida i l'estafa política.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans.