Mas cedeix el "procés" a l'esquerra multiculturalista i anti-nacionalista.La designació del neo-comunista d'inspiració "federalista", Raül Romeva, com a cap de llista de "Junts pel Sí", no cal entendre només en termes electorals, sinó també ideològics.

L'anomenat "procés" al qual se li suposaria ser la versió transversal de l'independentisme català, és cada vegada menys transversal. CDC i Artur Mas, han estat els grans culpables han anat cedint els lloc decisius exclusivament a gent d'ideologia esquerrana i anti-nacionalista. I no només ha estat qüestió de persones, sinó també de temes i de fonaments ideològics. Ha estat la pròpia  CDC la que ha qualificat el procés de "no-nacionalista" (curiós per part d'un partit en el qual les seves Joventuts són Nacionalistes Catalans), abandonant tots i cadascun dels elements del "nacionalisme català": abandonar la defensa del català per un "bilingüisme", autodefinir-se com "independentista no-nacionalista", parlar “d 'un país nou", portes obertes per a la immigració, etc. etc.

Així avui els personals de referència del suposat sobiranisme català són gent com el "murri" espanyol, Eduardo Reyes, que menysprea la nostra llengua i vol convertir el castellà oficial a Catalunya, amb el consegüent perill per a la supervivència del nostre idioma, tot a canvi de l’acta de diputat clar; o Carme Forcadell que va declarar -com si ella tingués potestat per fer-ho- que tots els immigrants i pseudo refugiats tindrien la nacionalitat de la República catalana, un altre disbarat que va alarmar els països de la UE. Insensatesa sobre insensatesa.

Si a tot això afegim que l'altre "pilar" del sobiranisme és la internacionalista, marxista-leninista i admiradors dels estafadors de Syriza, CUP, tenim el complet i desolador panorama del sobiranisme "català" (?). Per cert si algú se li acut pensar que Angela Merkel i la UE donaran suport  a "processos" encapçalada per Romeva i la CUP és que senzillament no té la maduresa política necessària per saber com funciona la realitat.

En tot aquest viatge CDC ha abandonat al tradicional nacionalisme català: orgullós de la nostra mil·lenària història,  partit defensor del català com a única llengua oficial, lluitador per una Catalunya catalana i no "de tots". Un error estratègic que la ultra-corrupta CDC pagarà molt car a les urnes.

Avui SOM Catalans és la força que s'està construint sobre les premisses i la reconstrucció d'un nacionalisme català, identitari, social i de convicció i vocació europea.

Ester Gallego
Presidenta de SOM CATALANS.