CUP EXPULSA NACIONALISTES, JOSEP MANEL XIMENIS VÍCTIMA DE LES PURGUES POST-COMUNISTES.Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP impulsor de la consulta popular del sobre la indepedendència a Arenys de Munt -que va ser l'inici de les consultes populars a tot el país, ha estat apartat dels seus càrrecs per la CUP. En el comunicat oficial la CUP acusa Ximenis, de no ajustar-se a la línia "d'esquerra radical anticapitalista i feminista", és de suposar que les abraçades de David Fernàndez a Artur Mas si s'adeqüen a aquesta línia. Cal destacar que en el comunicat oficial CUP no parla de "independentisme" i moltmenys de "nacionalisme", com termes que defineixin la línia política d'aquesta formació.

El problema és de fons, i l'expulsió de Ximenis no será l'última. CUP viu en una greu contradicció interna, d'una banda té vots i suports de gent profundament independentista i nacionalista, i d'altra la seva ideologia i la seva estratègia es basa en el "internacionalista" i en la "lluita de classes" és a dir en l'enfrontament insalvable dels membres d'una nació, en funció de la seva "classe".

Insistim, CUP pretén ser alhora l'avantguarda de l'independentisme i adoptar postures anti-nacionalistes, aquesta contradicció els està funcionant de moment, perquè molt del seu electorat és bàsicament nacionalista i els vota en aquesta clau; però és una conjuntura que notrigarà a trencar-se. CUP haurà de triar entre definir-se i actuar com un moviment "d'esquerra radical, multicultural" o com una força nacionalista catalana. És evident que l'elecció estarà d'acord amb la sensibilitat i la ideología dels seus dirigents; tot el seu electorat nacionalista patirà una decepció al comprovar que CUP no és una eina vàlida per a l'alliberament nacional i social de la nació catalana.
El nacionalismeés una ideología incòmoda per a la dreta liberal mundialista i per a l'esquerra internacionalista multicultural. Però només des del nacionalisme, un nacionalisme català sense complexos i ancorat en la idea de poble, podrem aconseguir l'alliberament dels Països Catalans.
Ximenis va ser el símbol de les primeres consultes populars sobre la independència, avui -expulsat i apartat per la CUP- és el símbol de la contradicció insalvable dels que  pretenen defensar aquest poble des del internacionalisme post-marxista.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans.