ERC PACTA AMB L´ESPANYOLISME: ABANS "L'ESPANYA ROJA" QUE LA "CATALUNYA LLIURE”.Banderes espanyoles (monàrquiques i republicanes), crits de "Sí es pot" (en castellà és clar) i xiulets a Artur Mas, que se'ls mereix, però no pels motius pels quals li van xiular a la Plaça Sant Jaume, aquest és  l’ambient de la presa de possessió de la nova alcladessa de Barcelona, ​​ l’espanyolista i anti-nacionalista, Ada Colau.

L'Estat espanyol ha activat tots els seus mecanismes (econòmics, judicials, mediàtics i polítics per frenar la independència de la nostra nació. La fulgurant aparició de Podemos, recolzat de manera insòlita des de tots els mitjans de comunicació, és un clar exemple del que diem. Estàvem avisats i precisament ha estat Podemos -amb la seva denominació ad hoc Barcelona en Comú- què s'ha convertit en la primera força municipal a Barcelona, ​​i ha portat a Ada Colau a l'alcaldia. Si això és preocupant, molt més ho és que Colau hagi estat investida amb els vots del PSC, ERC i -no ho oblidem- un vot de la CUP que és precisament el que li ha donat la majoria absoluta.

ERC ha demostrat que per a ells, la independència és només una qüestió instrumental que utilitzar mentre doni vots, però la seva fonamentació ideològica i política és la implantació d'un model "republicà multiculturalista", sense preocupar res si el marc d'aquest model és català o la Espanya "progressista" (¿) que defensa Colau i el PSC, amb qui junta ara els seus vots. Barcelona no ha estat una excepció, significatiu és el cas de Sant Vicent dels Horts, on el mateix Oriol Junqueras, líder d'ERC, ha aconseguit l'alcaldia amb el suport de l'espanyolista Podemos, ja sabem els seus amics de les penyes del Real Madrid i balladors de flamenc.

Que ningú confongui aquest article amb un suport a Xavier Trias, ni al nefast model neo-liberal de la gestió de CiU, el que pretenem assenyalar amb aquestes línies, és una obvietat que i ningú pot negar. ERC no és un partit independentista de convicció, i aviat tampoc ho serà de praxi. El seu somni és l'Espanya roja, i el seu malson la Catalunya lliure i catalana que nosaltres defensem.

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans