DEL "Sí-SÍ" L'9N AL "NO-NO" COM BATLLESSA. ADA COLAU, UN GUIÓ JA ESCRITSorprenents les reaccions a la negativa d'Ada Colau a sumar-se al full de ruta, ¿ningú s'ho esperava? Una prova més de la manca de solidesa de certa opinió pública que segueix pensant que la "esquerra" és de naturalesa "progressista" i per tant "dóna suport al procés". Res més lluny de la realitat, la millor prova l'estem veient aquests dies.

Ada Colau, és la cara d'aquesta esquerra que odia les identitats, els pobles, les personalitats històriques, en definitiva, que odia la diferència i el projecte està per "damunt" de nacionalitats, i pel seu lloc del reconeixement de les mateixes a triar el seu destí. Ada Colau, és la delegada a Barcelona de Pablo Iglesias, líder de Podemos, aquesta neo-casta espanyolista, aquest partit nascut per acabar amb el procés, aquesta formació que afirma que "Botín no és casta" i que els catalans no tenim dret a decidir el nostre futur.

Aquesta esquerra a la qual ens referim, va més enllà de "Barcelona en comú". És l'esquerra que persones que han recolzat la seva candidatura, com la monja Forcades, vol organitzar i aglutinar electoralment recordem comptant amb ICV i amb CUP. Només cal assenyalar que la monja Forcades, sí l'amiga de Colau, va fer campanya per CUP a Vic.

Repeteixo ens sorprenen les reaccions davant l'anunciada negativa de Colau a no unir-se al full de ruta; però molt ens temem que hi haurà moltes més sorpreses en aquest sentit per part d'una extrema esquerra "independentista, no-nacionalista" que -com hem vist- tarda poc en transformar-se en una "esquerra no-independentista i negadora de Catalunya".

Ester Gallego
Presidenta de SOM Catalans