ENTREVISTA A RADIO VIC “Defensem una Catalunya catalana, no multicultural”
Clàudia Dinarès- Ester Gallego és la candidata de SOM Catalans a les eleccions municipals de Vic. El partit que representa es situa clarament a favor de la independència de Catalunya i lluita en contra de la invasió migratòria
De cara a les eleccions municipals del 24 de maig, ja tenen la llista tancada?
Sí. Ja hem tancat i presentat la llista. I està formada per persones nacionalistes, que estimen Catalunya i defensem la nostra llengua, la nostra cultura i volem amb molt èmfasi que sigui preservada la seva identitat
En qué es basa la seva política?
Som un partit independentista i català que considera que avui en dia el nostre país es troba en un cruïlla històrica sense precedents. Afirmen que la prioritat de Catalunya són els catalans, i la prioritat en treball i drets socials ha de ser per als catalans. Defensem una Catalunya catalana, i no multicultural. La nostra política també es centra en l´ecologisme i en la lluita contra el maltractament animal.
Quins seran els punts principals de la campanya de SOM Catalans?
Vic és per als catalans” , és el nostre lema. Això vol dir prioritat per als catalans alhora de donar subvencions i treballs públics. L´Ajuntament no podrà contractar immigrants mentre hi hagi un sol català a l’atur. Les ajudes socials seran prioritàriament per als catalans. Defensem el comerç català i en base a això, mostrarem tolerància zero amb les vendes ambulants i amb els locals que nos respecten els horaris. A més, volem augmentar la presencia policial fins a eliminar la xacra de la inseguretat ciutadana. Pel que fa a la cultura, donarem suport a totes les manifestacions culturals catalanes.
Pel que fa a la immigració, podem dir que la seva posició és afí a la de Plataforma Democràtica per Catalunya i Plataforma per Catalunya. Això pot fer que el vot es divideixi no?
Relativament. Amb moltes mesures podem coincidir, tot i que en el plantejament de fons no. La nostra oposició a la immigració està inclosa en el nostre nacionalisme, que defensa el poble i la identitat catalana, i els partits que vostè anomena no només neguen la independència, sinó que també neguen el dret a decidir.
Quines són les perspectives? Entraran al consistori vigatà?
Creiem que sí.