INDEPENDÈNCIA PER DEFENSAR LA IDENTITAT CATALANA. RESPOSTA A QUIM ARRUFAT (CUP)
Tot poble té dret a una terra, tot poble té dret a tenir l'instrument polític que li permeti actuar com a tal en l'esdevenir històric, tot poble necessita tenir un Estat que defensa la seva existència, les característiques i la identitat com a tal.

Independentisme, nacionalisme i identitat són per aquest motiu, termes inseparables i que cal necessàriament conjugar junts si amb la independència de Catalunya es pretén construir el subjecte polític que sigui l'expressió de la voluntat i la sobirania del poble català.
Hi ha, però, qui pretén separar independentisme de nacionalisme i identitat; llavors ja no s'està parlant de construir el subjecte polític del poble català sinó -pel contrari- es parla d’un projecte polític determinat en un marc geogràfic concret. És el "país nou", despersonalitzat i descatalanitzat que des de fa alguns anys alguns propugnen. Ja hem vist com aquella esquerra que es pretenia "catalanista" ha passat a ser "ambigua" per acabar sent "anti-catalana" -PSC, ICV, Ada Colau, etc-; camí que -siguem clars- ha començat a recórrer ERC amb la seva "obsessió bilingüista" i el seu "independentisme no nacionalista".

El torn sembla estar arribant també als internacionalistes de CUP. En una recent entrevista Quim Arrufat deia: “cal treure indentitarisme a la independència, ", Afegint que la seva intenció és “obrir el procés i incorporar a federalista y confederalistes”, i afirmant que “caldria posar en marxa un procés constituent abans del 27-S (...)amb tot tipus de formacions polítiques noves com Podemos, Procés Constituent, Barcelona en Comú, i altres partits vells com ICV, EUiA i sectors del PSC”, cosa que necessàriament porta a incorporar elements d'aquests partits a el suposat "procés constituent", i ja sabem quin és l'element comú de tots els partits estimats per Arrufat: la seva absoluta negativa a la independència i l'autodeterminació de Catalunya. És més, Arrufat afirma “la gent está pensant que l´estat español es reformable (…) i nosaltres sabem que no es així” És a dir Arrufat considera implícitament que si Espanya canvia en el sentit que ell pretén, la independència de Catalunya ja no seria necessària. És la retòrica de l'esquerra anti-nacionalista i anti-identitària que ja sabem on acaba, on Colau, Herrera i "sectors del PSC".

Des SOM Catalans afirmem una vegada més que Catalunya ha de ser independent, canviï Espanya o no, perquè el nostre poble -un concepte que Arrufat sembla haver oblidat- necessita una Estat propi per seguir assegurant el seu present, el seu futur i la nostra identitat col•lectiva. Per això som independentistes, nacionalistes i identitaris. Per això lluitem per una Catalunya lliure i catalana.

 Ester Gallego
Portaveu de SOM Catalans