SOM Catalans, l'alternativa independentista a l'ambigüitat de CiU-ERC.
L'11 de setembre de 2012, més d'un milió de catalans vam sortir als carrers, èxit que es va repetir i superar un any després, l'11 de setembre de 2013 a aquella Via Catalana plena d'il·lusió. Avui la independència està més allunyada que llavors, el procés que ens portaria a l'alliberament nacional passa per moments de debilitat, l'acord entre les formacions que han de liderar, no arriba per interessos partidistes, i fins i tot es dubta que es celebrin eleccions de caràcter plebiscitari el proper dia 27S. Tot això té uns responsables clars: CiU i ERC que no estan a l'alçada política del moment històric que viu el poble català.
ERC i CiU pretenen presentar-se ara com a garants d'aquest mateix procés que ells han frenat per la manca de valor polític. Pretenen fer-nos creure que, mentre pacen amb formacions no independentistes com Avancem o MES en diversos municipis, les seves llistes són garantia d'independència, seria còmic, si no fos pel tràgic engany a què estan sotmetent a Catalunya.
L'engany té un curt recorregut en política, ERC i CiU patiran a les urnes tots els seus errors i les seves mentides, que en el cas de CiU freguen la burla, en incloure en les seves sigles a l'anti-independentista UDC de Duran, tindran un alt preu polític.

Catalunya necessita una renovació de la seva aposta independentista. Catalunya necessita un independentisme clar, sense concessions, sense estar sotmès a les ordres de La Caixa, sense el "suport" (sic) de les penyes del Reial Madrid com demanava Oriol Junqueras, aferrissat defensor del bilingüisme.
Catalunya necessita noves sigles, noves cares, noves il·lusions i una voluntat indestructible en la defensa de la sobirania de la nostra nació. Per tot això encapçalaré la llista de SOM Catalans per a les pròximes eleccions municipals a Vic, una ciutat simbòlica per al nacionalisme català, on el resultat de SOM Catalans serà també un símbol per a tota la nostra nació i la seva ànsia de llibertat i independencia.

Ester Gallego.
Portaveu de SOM Catalans