OSONA, LA INSEGURETAT COM A PROBLEMA CRÒNIC.
El dia 2, quatre persones van ser detingudes al mercat de Vic, es dedicaven a robar mòbils i carteres al mercat i a les botigues, com sol ser la norma en aquests casos, es tractava d'immigrants robant a catalans.

El políticament correcte és una espècie de censura col·lectiva, que consisteix bàsicament en intentar negar i silenciar la realitat. Els polítics de partit convencionals i la premsa local, plens de prejudicis i d'un moralisme en què l'immigrant sempre ha de ser el bo, no s'atreveixen a parlar de les coses tal com són. Nosaltres sí, SOM Catalans, està lliure d'auto-censures i de complexos, SOM Catalans que té la valentia de dir el que molts, cada vegada més- pensa en veu baixa a casa seva.

La immigració està íntima i profundament relacionada amb la delinqüència i la inseguretat ciutadana. Els immigrants no s'integren, molts viuen de les subvencions que se'ls donen amb els nostres diners, molts fan de la delinqüència una forma de vida. La culpa és fonamentalment dels nostres polítics, que han permès i segueixen permetent aquesta situació, i que són incapaços de parlar clar i català i d'actuar amb la valentia i la fermesa que fa falta en aquests casos.

Les víctimes som els ciutadans d'Osona, que hem vist com les nostres ciutats s'han transformat en pocs anys, en insegures, hostils, agressives, incòmodes. Nosaltres critiquem de l'actitud d'uns i la ineficàcia d'uns altres. Ningú es conforma amb ser víctima eternament, com passa a la resta d'Europa, aquí la gent ha dit prou i això tindrà conseqüències electorals.
Al maig em presento a les municipals de Vic encapçalant la llista de SOM Catalans, nosaltres sí ens atrevim a dir les coses com són, nosaltres sí ens atrevim a actuar amb la fermesa que la nostra societat reclamen. Al maig veurem les conseqüències de tanta negligència política a les urnes, estic segura que treuré un important resultat.

Prou de delinqüència.Recuperem els nostres barris i ciutats. 
 
Ester Gallego  
Portaveu de SOM Catalans