Inseguretat ciutadana i delinqüència, el que ningú s'atreveix a dir.És sabut que la premsa i la classe política es reforcen mútuament, ambdós -al costat del poder financer- formen l'oligarquia polític-mediàtica que fa anys que s'enquista en el poder, i imposant el seu esquema ideològic i socioeconòmic. La premsa té la funció de reforçar les idees del poder polític, del pensament únic i de tergiversar la realitat per convèncer l'electorat que les coses no són com ells veuen, sinó que la realitat que val és la que s'explica en el seu mitjà de comunicació, en realitat purs instruments de propaganda.

Prova del que afirmem, són la permanent actitud de la premsa de no parlar clarament de la identitat i nacionalitat dels delinqüents, i de negar qualsevol relació entre inseguretat ciutadana i immigració, cosa que, com deia abans, és la realitat de la que tots som conscients.

Una mica més subtil, però igualment útil per als seus propòsits, és tractar la inseguretat com un tema aïllat, evitant reflectir la seva realitat holística, és a dir com afecta a tots i cadascun dels aspectes de la vida de la nostra gent: des de l'augment de l'ansietat i l'estrès -amb totes les seves conseqüències mèdiques- fins l'econòmic -augment de despeses en seguretat per protegir-se.

Nosaltres som clars, si el nostre partit es distingeix per alguna cosa és per parlar amb rotunditat, assenyalant la realitat tal qual, és, i la realitat és que la inseguretat, a més de ser tot el que hem dit que la premsa nega, suposa dues coses que ningú s'atreveix a assenyalar: un canvi psicològic perquè afecta negativament la qualitat de vida dels catalans, i, sí és delinqüència, però és alguna cosa més, és control territorial de part dels nostres barris, parcs, espais lliures, ciutats, per part dels immigrants que exerceixen aquesta violència, no diem res estrany, a França ja hi ha centenars de les anomenades zones de "no-droit" on ni la policia francesa s'atreveix a entrar i on regna el caos més absolut. Com ja hem vist amb tràgics resultats, el que diem, és molt seriós i molt greu.

Com a reflexió final, afirmo que l'oligarquia política covarda i irresponsable, és incapaç d'enfrontar-se a aquesta situació. Catalunya necessita un canvi polític profund, un canvi que cada vegada més gent demana amb urgència. SOM Catalans és la resposta valenta que necessita avui el nostre poble.

Ester Gallego
Portaveu de SOM Catalans.