DISCURS DE PRESENTACIÓ DE SOM CATALANS A VIC.Catalunya es troba en una cruïlla històrica, en la pròxima dècada es decidirà el nostre destí com a poble.

Es decidirà si el poble català segueix existint com identitat col·lectiva concreta i subjecte polític, o si queda sumit pel tsunami migratori extra-europeu, a la vegada que se’ns nega i  assimila dins d’aquella presó de pobles que és l’Estat Espanyol.

Més independència, menys immigració. Catalunya ni colonització espanyola ni tsunami migratori.
 
Són els nostres lemes, els lemes que em portat a terme a cada racó d’aquesta ciutat i que estem apropant a cada racó de Catalunya. Però no són només lemes, també són un diag nòstic perquè aquestes són les dues principals amenaces a les que s’enfronta el nostre poble: L’Estat Espanyol i la immigració massiva.

Una immigració que no és conjuntural ni laboral, sinó una immigració de poblament, és a dir, una immigració que està substituint a la població catalana per població afro-asiàtica i sudamericana, no hi ha més que fer un volt per Vic per comprovar-ho.

I si algú vol comprovar-ho encara més, no té més que veure les dades de naixements en
aquesta comarca, on més del 50% dels nens nascuts són fills d’immigrants.
 
Sí, amics i amigues, Catalunya no pot seguir dins d’aquest Estat Espanyol que ens nega, ens ignora, ens desprecia i ens pretén humil·liar. No pot seguir ni un dia més.

El 9N els vam demostrar que som un poble digne, que les seves amencaces no ens espanten, que la seva prepotència és ridícula front a a la nostra voluntat.

Perquè aquest poble ni ha oblidat ni ha perdonat el 1714, ni els decrets de Nova Planta, ni les seves prohibicions cap a la nostra llengua, ni la persecució franquista que encara no ha acabat.

No podem ni volem seguir en aquesta Espanya, on la dreta del PP s’uneix a tota l’esquerra pseudo-progre, des del PSOE fins a Podemos, per negar-nos com a poble.

Però tots sabem que el 9N no va ser suficient, nosaltres ho recolzem i vam votar sí-sí.
Les manifestacions del 11S han estat tot un exemple de civisme, de movilització i de correcció del poble català, han estat molt positives, però no han set suficients.

Catalunya necessita amb urgència la independència, no podem esperar més dilacions negociacions de sords. No volem més pactes de CiU amb l’Estat Espanyol, si CiU enganya a aquest poble, que sàpiga que el seu futur polític està sentenciat. Avui Catalunya necessita sobretot valentia, és l’hora d’actuar i d’aconseguir fets concrets, aquí, i ara sense esperar més.

Respecte a la segona amenaza que patim, la de l’anomenada “immigració”: em de ser realistes, i atrevir-se a dir les coses com són, em d’aixecar el dit per assenyalar els problemes.
 
No valen eufemismes, ni valen bonismes, no cal seguir un guió del políticament correcte.

La immigració és un greu, gravíssim problema, és un problema que ens afecta en totes
les facetes de la vida, desde l’equilibri social, a la fallida de l’estat del benestar, des del
mercat laboral a la inseguretat.

Qui digui que immigració i inseguretat no estan relacionades, us convido a venir a Vic, a
Osona, on els treballadors catalans la patim a diari, perquè és molt bonic negar l’evidència des dels seus barris rics i exclusius, però està la realitat que patim els catalans, senyors del multiculturalisme de ficció: la immigració destrueix la convivència social a Catalunya.

I amics i amigues, siguem també clars: això no és immigració, és un procés contra Catalunya i contra els catalans, un procés dissenyat i recolzat per la nostra classe política per regalar aquesta terra als de fora.
 
Un procés d’immersió demogràfica, que si ningú no evita, canviarà la fisonomia de Catalunya en dos o tres dècades, i ho farà de forma irreversible. Si amics i amigues, em de dir-ho clar, a aquest ritme demogràfic Osona serà una comarca de majoria estrangera en pocs anys, i el mateix podem dir de moltes altres comarques catalanes.
 
No es pot parlar d’independència ignorant aquesta realitat, si volem una Catalunya independent és per defensar a aquest poble, per defensar la seva identitat, per defensar la nostra gent. No volem un país nou, volem un Estat Català per defensar a Catalunya i al poble català, no volem una república multiracial, sinó una Catalunya lliure i catalana.

Catalunya no és un país obert per a “tots”, Catalunya no és un país obert “per  tot el món”.

Catalunya és de i per als catalans, o no és Catalunya.

No a la Catalunya de les mesquites, els burques i les bandes de sudamericans, els imans radical i l´integrisme islàmic. Catalunya és nostra i la defensarem perquè segueixi sent-ho.


Ho diem sense la més petita gota de “xenofòbia”, perquè els grans culpables d’aquesta
situació  no són els immigrants, sinó la nostra classe política. I és a ells a qui senyalem.

És el govern de CiU ara, i el Tripartit abans, els que ens treuen les ajudes a nosaltres, per donar-les a ells, és el govern qui els regala tot tipus de prevenda, mentre a nosaltres ens la neguen, és el govern qui no actua per parar la inseguretat de la que en som víctimes, és el govern qui pretén que els seus immigrants puguin decidir el destí de Catalunya.

Sí amics i amigues, els nostres polítics han traït a aquest poble i precisament és per això,pel que neix Som Catalans.

Per això un grapat d’homes i dones catalanes, hem decidit fundar SOM Catalans, malgrat l’esforç, del risc, la entrega, i el sacrifici personal que requereix. Per lleieltat a una Catalunya abandonada pels seus polítics.

SOM Catalans neix per dir en veu alta, el que una inmensa majoria de catalans pensa.

SOM Catalans neix per dir que aquesta terra i els seus recursos són nostres, de la nostra gent, de les nostres famílies, de la nostra gent gran, dels nostres joves que es veuen obligats a abandonar Catalunya mentre aquí es paguen i es subvencionen a tots els immigrants que arriben.

SOM Catalans neix per dir que a Catalunya la llengua prioritària i vehicular ha de ser el
català i només el català, perquè del contrari, la nostra llengua està en perill de desaperèixer. No ho diem nosaltres, ho diuen els filòlegs més especialitzats, el bilingüisme oficial seria una condemna a la nostra llengua.
 
SOM Catalans neix per dir que la crisi, és la crisi d´un model econòmic que es basa en la especulació i no en la producció, que és una crisis de la economia financiera i que s´ha de jutjar als banquers i als polítics que la provoques, como així s´ha fet a un país tan democràtic i avançat como Islàndia.

SOM Catalans afirma que la crisi no la poden pagar les classes mitjanes i treballadores catalanes amb retallades, amb privatitzacions i amb la destrucció del nostre sistema públic de sanitat i ensenyança.
 
SOM Catalans afirma que el model de la globalització és destructiu per la nostra economia i que necessitem una política aranzelària per a que la nostra empresa textil pugui competir contra les mercaderies fabricades a la Xina o al Pakistan en condicions d’esclavitut. O per al cultiu d’avellanes a Lleida que no es vegi obligat a desaparèixer per culpa de l’arribada de l’avellana turca.

SOM Catalans neix per dir que el creixement econòmic, té que fer-se amb criteris de
sostenibilitat i de respecte al medi ambient, perquè només mantenint l’equilibri ecològic,
assegurem la millor herència que els hi deixem als futurs catalans: aquesta meravellosa terra.

SOM Catalans neix per dir que no volem ni braus ni cap tipus de maltractament animal,
que la qualitat d’una societat també es mesura per la forma de tractar als animals i en
aquest punt també volem una Catalunya exemplar.


I SOM Catalans neix, amics i amigues, per recordar que la nostra nació va de Sales a
Guardamar, que la independència de Catalunya ha de ser el primer pas per a la reunificació de tota la nostra nació i que mai serem lliures sinó és lliure tota la nostra nació: els Països Catalans.

Neixem per a convertir-nos en una força decisiva en la política catalana, i ho aconseguirem també amb la vostra ajuda i el vostre recolzament.
 
Neixem perquè sabem que només les propostes de SOM Catalans aseguren un futur per a aquest poble. 

LLIURES I CATALANS O MORTS!


VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA!

VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!