Balanç migratori negatiu: els nostres joves se'n van.


Un país que no dóna oportunitats de desenvolupament als seus joves, és un país sense futur. I això està passant a Catalunya, on les polítiques capitalista-liberals de CiU condemnen a la nostra joventut a l'atur o buscar sortides laborals fora de Catalunya. En els últims cinc anys, el nombre de catalans d'entre 15 i 34 anys que han emigrat del nostre país ha crescut un 55,5%, davant l'absoluta passivitat del nostre govern, que sembla no ser conscient que qui perdi a la joventut , perdi el futur.
El món entès com un mercat, i aparcar qualsevol concepció nacional de l'economia, són els trets fonamentals de la ideologia liberal de CiU, per això la seva mínima preocupació de construir un teixit productiu que permeti la creació d'unes sòlides bases que assegura el present i el futur d'aquest país. Per això, caldria introduir criteris diferents als que comparteixen CiU i ERC, només cal recordar que recentment Alfred Bosch, en una intervenció a la televisió espanyola, va afirmar que el seu model era Adam Smith, el pare del liberalisme, com pot dir això i pretendre ser un partit d'esquerres?, ¿és una burla intel·lectual cap a l'electorat català?

Des SOM Catalans proposem un model econòmic alternatiu, basat en la defensa de la producció catalana, mitjançant una política aranzelària que impedeixi la competència deslleial de la qual són víctimes els nostres sectors primaris i secundari, proposem la prioritat catalana a l'hora d'obtenir llocs de treball , tot ells portaria la reindustrialització de Catalunya, i per tant al fet que tots els nostres joves poguessin trobar feina en una economia que tornaria a ser una de les més pròsperes i avantguardista de tot Europa.

La sobirania política no existeix sense sobirania econòmica. Les joves generacions de catalans no poden estar condemnades a la frustració o l'emigració. Cal un canvi profund cap a la sensatesa, el canvi que proposem des SOM Catalans.

Ester Gallego
Portaveu de SOM Catalans.