9 d'Octubre: per un nacionalisme català ple. Reivindicant a Joan Fuster
Un poble ha de celebrar les seves victories, ha de recordar les seves gestes, ha de reviure les seves glòries, ha de reivindicar als seus herois i ha de mirar al seu passat amb orgull.

Poques dates com el 9 d'octubre són tan emblemàtiques de tot el que acabem d'assenyalar. En aquesta data, el nostre rei Jaume I, al comandament de les seves tropes catalanes i aragoneses derrota als musulmans de Balansiya, així neix el Regne de València, i s'inicia un període d'expulsió de la població musulmana i substitució per població vinguda en la seva immensa i aclaparadora majoria de Catalunya -per als interessats en aquesta qüestió remeto el llibre del profesor d'Història Medieval de la Unió de València, EnricGuinot, “Els fundadors del Regne de València”. Fruit d'aquest procés de substitució de població, el País Valencià, esdevé un territori de llengua i gent catalana, és a dir una part més de la nostra gran nació catalana.

Però, res d'això es recorda avui des del Govern, des de la Generalitat. Partits suposadament "nacionalistes catalans", com CiU, ERC i CUP, ignoren completament aquesta data, la qual cosa suposa renunciar a la nostra història. Els dos gran complex del pseudo-nacionalisme català són els culpables; CiU renunci a més de la meitat de la nostra nació, no vol sentir parla dels "Països Catalans" un tema que l'incomoda i al qual ha ignorat no només políticament, sinó cultural i ideològicament, en un traïció intolerable al que som com a poble; per a ERC-CUP i el seu nacionalisme "multicultural" de "país obert", els Països Catalans són un tema incòmode a usar només com a propaganda puntal però buidat de contingut, perquè: senyors d'ERC-CUP els Països Catalans són simplement el resultat de la nostra conquesta territorial als musulmans i l'alliberament d'aquests territori per a ser poblats per catalans, no els agrada aquesta història, oi? Doncs és la nostra història, la història del nostre poble.

Així avui més que mai cal construir un nacionalisme català, ple, orgullós i nacional. Cal construir sobre el que vam ser i el que volem ser. Per això avui vull reivindicar a en Joan Fuster, una figura crucial, una referencia intel·lectual ineludible per construir un nacionalisme veritablement català, Joan Fuster, a qui l'esquerra "catalana" vol aparcar al racó de l'oblit, un Joan Fuster implicat nacional i socialment amb aquest país; Joan Fuster, un home d'esquerres que va dir clarament frases com aquestes

"La fundació del País Valencià per Jaume I, en efecte, no era solament jurídica: era también, si m'estolerat l'adjectiu, que trio amb totes les reserves, racial"

"Mirades les coses sincerament, no hi ha dubte que, des del nostre angle -de valencians actuals- l'expulsió (dels moriscos) fou una sort".

Avui, aquest 9 d'Octubre, el recordem a ell, recordem als nostres herois, assumim amb orgull la nostra gesta heroica i assumim la defensa d'una gran Catalunya, lliure unida i catalana. SOM catalans.

Ester Gallego

Portaveu de SOM Catalans