MANOS LIMPIAS, TRUCS BRUTSQue l'espanyolisme està derrotat, dialèctica, política, i sociològicament a Catalunya, és una obvietat sobre la qual no val la pena insistir. Que l'Estat espanyol, en la seva guerra psicològica contra el poble català, intenti disfressar aquesta realitat parlant d'una societat fracturada, en la qual els espanyolistes viuen marginats i perseguits, i només les seves tesis polítiques estan arraconades, és una basta manipulació, però que hi ha d'enquadrar en la realitat que vivim: una lluita del poble català per la seva llibertat que entra en contradicció necessària amb aquesta Espanya anihiladora de pobles que l'aparell estatal vol perpetuar.
En aquest marc, sempre hi ha associacions que amb la seva acció busquen pujar el grau de tensió a Catalunya, sabent -com és sabut- que la "tensió" sempre porta a la inestabilitat política, que és o que l'Estat espanyol vol provocar a Catalunya.
 
Manos Limpias s'ha convertit, des de fa molt de temps, en un instrument de polèmica constant, les seves actuacions busquen la crispació constant del poble català, i els seus motius encaixen perfectament amb aquesta tensió que només pot beneficiar a qui no vol que Catalunya pot aconseguir de forma serena i democràtica l'objectiu al que majoritàriament aspirem: la independència nacional.

Manos Limpias i les seves organitzacions i persones més o menys satelatitzades a Catalunya, totes elles enquadrades en aquest minoritari espanyolisme, busquen a més de que ja dit unes primeres planes a la premsa que no poden aconseguir d'una altra manera. Però, que tots tinguin clar que aquestes actituds només aconsegueixen generar un gran rebuig per part de la societat catalana.

Ester Gallego.
Portaveu de SOM Catalans