El poble català ha parlat clarament, ja no hi ha temps per als dubtes.Una lliçó de civisme, de determinació, de fermesa i de convicció és el que va donar Catalunya el passat dia 11 Una referència de manifestació modèlica en les formes i rotunda al contès, de la qual han donat compte tots els mitjans d'Europa i del món, insistint tant en la voluntat com en la capacitat organitzativa i en el profund respecte amb què els catalans van celebrar aquesta reivindicativa diada.

Es va demanar al poble que parlés, i ha parlat "clar i català" tan clar i català que no hi ha espai per als dubtes, per als subterfugis per a les puntades endavant, pari el "ara no", per al "si no podem així , podrem d'una altra manera "... no, res d'això, el poble català ha dit que vol votar el 9N, no ha dit res de plebiscitàries, ni de submissió a sentències del TC espanyol, simplement ha exigit que es compleixi la promesa del "votarem el 9N sí o sí".

Artur Mas en el seu discurs d'avui ha dit que Catalunya, una Catalunya independent, pot ser una gran país, això és una cosa que tots sabem, som un poble excepcional i farem un Estat de primera línia europea. Però recordem al senyor Mas que perquè aquest Estat arribi a existir cal gestos de valentia, i una classe política que sigui tan excepcional com el poble que vol representar. I sobre això tenim seriosos dubtes, dubtes que només podrien començar a desfer si el 9N es compleix amb el compromís adquirit davant el poble català, i es té la valentia de posar les urnes "sí o sí".

Ester Gallego
Portaveu de SOM Catalans