Ada Colau: oportunisme contra la independència.
Recolzada pels mitjans de comunicació especialment espanyols- i repetint la seva avorrida lletania "progre" i suposadament rebel, Ada Colau i el seu Guanyem, s'estan colant a l'escena política catalana, amb un discurs dispers, poc concret i sota una aurèola pseudo alternativa, amb una forta càrrega anti-identitària, anti-nacionalista, i potencialment anti-independentista.
Molt s'ha hagut de forçar Colau perquè definís quin seria el sentit del seu vot en la consulta del 9N, el simple fet d'aquesta insistència, demostra el poc interès de Colau-Guanyem en el procés d'alliberament nacional català. Després de la seva resposta de compromís a aquesta qüestió, Colau es veu lliure de qualsevol compromís addicional en difícil lluita que, cada dia amb més força, està protagonitzant el poble català. Com era de suposar, això facilita que els mass media espanyols, estiguin usant a Colau per atacar i dividir l'independentisme, un paper al qual Colau s'ofereix encantada.
Cal dir que Colau no és un cas aïllat, ni tan sols és un cas incoherent. L'internacionalisme mundialista que defensa ella, difícilment pot casar amb qualsevol reivindicació identitairia per part del poble català. Això és així i molt ens temem que, la contradicció interna d'altres força que pretenen jugar a equilibri amb aquests dos conceptes antitètics, acabin per crear fortes fractures internes des de les quals serà impossible articular un discurs realment nacionalista català. Tots sabem a qui m'estic referint.
Colau s'afegeix a la llarga llista d'ICV, EUiA, Anguita, Podemos, que, molt mes temo, no trigarà a ampliar-se. I és que no es pot predicar una cosa i la contrària: o nacionalistes o internacionalistes.
A la cruïlla en què es troba el nostre poble, no hi ha temps per a discursos contradictoris. Avui cal una força clara i rotunda que digui sense por: som nacionalista, Catalunya sobretot, volem la independència perquè defensem el dret del poble català a ser i a existir.
Per una Catalunya nacionalista, catalana, identitària i social. La nostra Catalunya.

Ester Gallego
Portaveu de SOM Catalans