1714-2014: 300 anys de resistència de la nació catalana.És simbòlic que el III Centenari de la victòria espanyola-borbònica coincideixi amb el moment històric en què Catalunya està en vies de poder recuperar la seva llibertat i la seva independència.
Un poble no ha de perdre mai la memòria, i mai podrem ni hem d'oblidar que aquella victòria bèl·lica espanyola va ser acompanya d'una extrema crueltat, contra la població civil catalana, la violència espanyola-borbònica va usar com a norma habitual les execucions i cremes de ciutats tant en el Principat com al País Valencià.

Cal ser clar, durant aquests 300 anys Espanya ha intentat per tots els mitjans, l'aniquilació cultura del poble català, anul · lant drets polítics, prohibint la llengua, exercint el permanent espoli econòmic, i actuat com a potència colonial explotadora i amb ànim genocida contra un poble sotmès, el poble català. No oblidem que Catalunya va ser incorporada a Espanya textualment "per dret de conquestes" i aquesta situació és la que s'ha mantingut durant 300 anys.

Des de SOM Catalans volem dir amb rotunditat que l'única possibilitat que el poble català es perpetuï en la història és acabar d'una vegada per totes amb aquesta ocupació colonial. Els 300 anys d'imposició i el seu "dret de conquesta", motiva que cap de les seves lleis ni tribals, pot considerar legítim per decidir el nostre futur, sinó un instrument de l'Estat que ens oprimeix i ens nega.

Des de SOM Catalans fem una crida a la societat catalana, però més especialment als seus dirigents polítics, perquè assumeixin amb coherència i valentia la situació política actual i no acceptar més submissions per part de qui ens considera "poble conquerit". Hem sabut resistir, ara toca saber guanyar.

Erem Som i Serem.

Ester Gallego
Portaveu de SOM CAtalans